Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zabpelyhes répatorta mascarponéval
cukormentes , desszert , kedvencünk , kertiparti , közepesen nehéz , krémes , mascarpone , torta , ünnepi

Zabpelyhes répatorta mascarponéval Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
216 kcal 17 g 5 g 32 g
4 / 51 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr zabpehely
  • 2 darab tojás
  • 75 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 300 gr sárgarépa
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 darab narancs
  • 200 gr mascarpone light
  • 140 ml étolaj
  • 200 gr eritrit

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortaformát egy kevés olajjal kikenjük, lisztezzük.
Keverőgépben fehéredésig verjük a tojásokat 150 g édesítőszerrel, hozzáadjuk az olajat, és a répát.
Másik tálban elkeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a szódabikarbónát, és mindezt a tojásos-répás masszához vegyítjük.
Tortaformába töltjük és légkeveréssel 35-40 percig sütjük.
 Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét kikeverjük a narancs lereszelt héjával és 50 g édesítőszerrel.
 Ha a torta kihűlt, a tetejére kenjük a krémet.