8 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 90 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
365 kcal | 28 g | 22 g | 9 g |
A sertéscombot megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk.
A mézet, a mustárt, a sót, a borsot és a fokhagyma nyomón átpréselt fokhagymát összekeverjük az olajjal.
Ezzel a páccal bedörzsöljük a comb minden oldalát és lefedve hűtőbe tesszük pácolódni néhány órára.
Egy méretben megfelelő hőálló tálba tesszük a pácolt húst és alufóliával letakarva, 200 fokon egy órán keresztül sütjük.
Eltávolítjuk a fóliát és a szafttal locsolgatva további 30 percig sütjük.
Ha szükséges, sütés közben lentebb vehetjük a hőfokot.
Tálalás előtt kis ideig hagyjuk pihenni a húst, hogy könnyen szeletelhető legyen.