Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zelleres paradicsomos húsgombóc
fitt , házias , paradicsomos

Zelleres paradicsomos húsgombóc Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
580 kcal 30 g 31 g 55 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 szál zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab tojás
  • 1000 gr sűrített paradicsom
  • 1000 gr sovány sertéscomb
  • 4 tk só
  • 1 darab paprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek eritrit
  • 300 gr basmati rizs

Elkészítés:

Egy főzőedényben 2 teáskanál sóval enyhén sós vizet forralunk és 8-10 percig főzzük benne a rizst.
Leszűrjük és félretesszük.
A sovány sertéscombot megtisztítjuk a hártyás, zsírosabb részektől, majd ledaráljuk.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagyma gerezdeket és hozzáütjük a tojásokat.
Alaposan összedolgozzuk a rizzsel és nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
A vöröshagymát felaprítjuk, a zellerszárat és a paprikát kisebb darabokra vágjuk, majd megpirítjuk a felhevített olajon.
Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, valamint 8 dl vizet, édesítjük az eritrittel és meg is sózzuk.
Belehelyezzük a húsgolyókat és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük.