8 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 45 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
580 kcal | 30 g | 31 g | 55 g |
Egy főzőedényben 2 teáskanál sóval enyhén sós vizet forralunk és 8-10 percig főzzük benne a rizst.
Leszűrjük és félretesszük.
A sovány sertéscombot megtisztítjuk a hártyás, zsírosabb részektől, majd ledaráljuk.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagyma gerezdeket és hozzáütjük a tojásokat.
Alaposan összedolgozzuk a rizzsel és nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
A vöröshagymát felaprítjuk, a zellerszárat és a paprikát kisebb darabokra vágjuk, majd megpirítjuk a felhevített olajon.
Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, valamint 8 dl vizet, édesítjük az eritrittel és meg is sózzuk.
Belehelyezzük a húsgolyókat és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük.