Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Francia hagymaleves
francia , hétvégi , sajtos

Francia hagymaleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
187 kcal 3 g 8 g 35 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 40 gr trappista light
  • 120 gr teljes kiőrlésű bagett, buci
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 kk só
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

A vöröshagymát és a póréhagymát karikákra vágjuk.
Serpenyőben 1 dl vizet aláöntve megpároljuk a vöröshagymát.
Hozzáadjuk a póréhagymát, valamint a zúzott fokhagymát is.
Megszórjuk az étkezési keményítővel, majd folyamatos keverés mellett felengedjük 6 dl meleg vízzel.
Fűszerezzük a sóval, a fehérborssal és a szerecsendióval.
Lassú tűzön kb. 10 perc alatt készre főzzük.
 A bagette-et felkarikázzuk, eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot és sütőbe téve rápirítjuk.
Az elkészült levest tálkákba szedve a még forró sajtos pirítóssal tálaljuk.