Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Cinnabon-amerikai fahéjas csiga
bornintheusa , cukormentes , hétvégi

Cinnabon-amerikai fahéjas csiga Bevásárló listához


15 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
85 kcal 3 g 3 g 17 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 260 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 2 db vaníliarúd
  • 50 gr vaj
  • 2 tk sütőpor
  • 4 tk őrölt fahéj
  • 200 gr fehérliszt
  • 4 ek eritrit
  • 10 ml 0,1%-os tej

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport egy keverőtálba szitáljuk.
Hozzáadunk a zsírszegény natúr joghurtból 240 grammot és az így kapott keveréket egy lisztezett nyújtódeszkán könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Téglalap alakúra kinyújtjuk, majd elkészítjük a fahéjas tölteléket.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vanília rudak kikapart belsejét, az őrölt fahéjat és 3 evőkanál eritritet.
Megkenjük a töltelékkel a kinyújtott tésztát és a hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerjük.
Egy centis darabokra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetve 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben a maradék joghurtot, a tejet és a megmaradt egy evőkanál eritritet összekeverjük.
Az így kapott mázat rácsurgatjuk a fahéjas csigákra.