Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Linzertésztás almás pite Bevásárló listához


35 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
93 kcal 3 g 3 g 29 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab tojás
  • 4 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 zacskó proteines pudingpor
  • 6 tk őrölt fahéj
  • 250 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 500 gr fehérliszt
  • 400 gr eritrit
  • 1 darab citrom
  • 1500 gr alma
  • 3 ek 10%-os tejföl

Elkészítés:

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: a sütőport, 150 gramm eritritet és a csipet sót.
Belemorzsoljuk a margarint, végül belekanalazzuk a tejfölt és hozzáütjük az egyik tojást is.
Alaposan összedolgozzuk és a töltelék elkészültéig a hűtőbe tesszük.
Az almákat megpucoljuk és lereszeljük.
Hozzáöntünk 2,5 dl vizet és feltesszük főni.
Beleszórjuk az őrölt fahéjat, a pudingport és a maradék eritritet, végül belefacsarjuk a citrom levét is.
Forrásig hevítjük az almás tölteléket, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen.
A töltelék elkészülte után a tésztát ketté vesszük és mindkét részt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük az egyik kinyújtott lapot, rákanalazzuk a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott lappal, akár csíkokra vágva is rácsozhatjuk a tetejét.
Megkenjük a maradék felvert tojással, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt arany barnára sütjük.
Kockákra vágva kínáljuk.