Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Spanakopita-görög spenótos pite
görög , mediterrán , spenótos

Spanakopita-görög spenótos pite Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
253 kcal 15 g 12 g 24 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 darab tojás
  • 400 gr teljes kiőrlésű réteslap
  • 400 gr spenót
  • 1 tk só
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 gr fetasajt
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 e.kanál fenyőmag

Elkészítés:

Fagyasztott spenót használata esetén megvárjuk, míg kiolvad a spenót és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kiolajozunk egy kb. 40*30 cm-es téglalap alakú tepsit és beleterítjük a réteslap felét.
A feta sajtot, a tojásokat, a lecsöpögtetett spenótot, a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót összekeverjük, ezt a tölteléket eloszlatjuk a kiterített réteslapon, megszórjuk a magvakkal és beborítjuk a maradék réteslappal.
A legfelső réteslapot megkenjük az olívaolajjal, majd sütőbe téve aranybarnára sütjük.