Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Epres, vaníliás piskóta
cukormentes , desszert , eperözön

Epres, vaníliás piskóta Bevásárló listához


20 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
79 kcal 5 g 7 g 19 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 12 darab tojás
  • 2 ek kókuszzsír
  • 1 zacskó főzés nélküli pudingpor
  • 600 gr földieper
  • 6 ek étkezési keményítő
  • 12 ek eritrit
  • 8 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

Az egész tojásokat és az édesítőszert robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra verjük.
(Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle.)
A keményítőt óvatosan beleforgatjuk, majd az edény széléről belecsurgatunk kettő evőkanál olvasztott kókuszzsírt és lazán összeforgatjuk az egészet.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleönjük a masszát, téglalap alakúra simítjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütjük.
Közben a főzés nélküli pudingport kézi habverővel 2-3 perc alatt simára keverjük a tejjel.
A kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig a félbevágott eprekkel díszítjük.
Kockákra vágva kínáljuk.