Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Húsvéti vakondtúrás kocka
banán , gyerekeknek , húsvét

Húsvéti vakondtúrás kocka Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
412 kcal 31 g 8 g 49 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr zabliszt
  • 2 darab tojás
  • 3 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 gr mascarpone light
  • 5 dl habtejszín 30%-os
  • 100 gr fehérliszt
  • 40 gr expressz zselatin
  • 1 dl étolaj
  • 200 gr eritrit
  • 2 ek diabetikus kakaópor
  • 100 gr diabetikus étcsokoládé
  • 4 darab banán
  • 1 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a krémet:
A habtejszínt 70 gramm eritrittel kemény habbá verjük, menet közben beleszórjuk a zselatin port is.
A kellő állag elérése után hozzákanalazzuk a krémsajtot és belereszeljük a csokoládét.
Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A konyhai robotgép keverőtáljába ütjük a tojásokat, hozzáadunk 130 gramm eritritet és habosra keverjük.
Hozzácsurgatjuk az olajat és a tejet.
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a diabetikus kakaóporral és a tojásos masszához adjuk.
Alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc).
Ha kihűlt a tészta, a felső kétharmadát egy kanál segítségével leszedegetjük, majd egy tálkában egy villával morzsalékosra törjük.
A megmaradt sütemény alapra fektetjük a hosszanti irányban félbevágott banánokat, rákanalazzuk a tejszínes-krémsajtos krémet és beborítjuk a morzsával.
Tálalásig hűtőben tartjuk.