Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Szilvás galette
gyümölcsös , őszi , szilva

Szilvás galette Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
145 kcal 8 g 3 g 19 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr vaj
  • 1 darab tojás
  • 100 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 8 db szilva
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 100 gr fehérliszt
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 ek eritrit
  • 1 ek 10%-os tejföl

Elkészítés:

A kétféle lisztet, a csipet sót, a tejfölt, egy evőkanál eritritet és a hideg, darabokra vágott vajat egy keverőtálban gyors mozdulatokkal (hogy a tészta ne melegedjen át a kéz melegétől) összegyúrjuk.
Egy-két evőkanálnyi jéghideg vizet adhatunk hozzá, ha a tészta állaga úgy kívánja.
Addig gyúrjuk a tésztát. amíg gombóccá összeáll, amit hűtőbe teszünk 10 percre.
Közben a megmosott szilvákat kimagozzuk és szeletekre vágjuk.
Hozzáadjuk a maradék eritritet, az étkezési keményítőt, valamint a fahéjat.
A tésztát egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd nyújtófára feltekerve egy sütőpapírral bélelt piteformába terítjük úgy, hogy a tészta pereme kilógjon a formából.
Ráhalmozzuk a szilvás tölteléket, visszahajtogatjuk a tészta széleit a gyümölcs szélére és az így létrejött peremet megkenjük felvert tojással.
180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.