Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Lecsó
házias , húsmentes , kiadós , klasszikus , magyaros

Lecsó Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
103 kcal 4 g 3 g 15 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 300 gr paradicsom
  • 300 gr paprika
  • 1 tk őrölt piros fűszerpaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk fehér bors

Elkészítés:

A vöröshagymát csíkokra, a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, erre tesszük a paprikát, s néhány percig együtt pároljuk tovább.
Fűszerezzük a sóval, borssal, pirospaprikával, majd kb. 10 perc párolódás után hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is, mellyel további 10  perc alatt készre főzzük.
Ízlés szerint virslivel, kolbásszal dúsíthatjuk.