Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Enchiladas
csirkés , mexikói , sajtos

Enchiladas Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
463 kcal 18 g 29 g 47 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 gr vörösbab konzerv
  • 4 db teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 300 gr sűrített paradicsom
  • 1 tk só
  • 1 darab paradicsom
  • 1 ág oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 200 gr csirkemell
  • 200 gr csemege kukorica konzerv
  • 1 gr chili paprika
  • 100 gr cheddar sajt

Elkészítés:

Elkészítjük a tölteléket:
A csirkemellet ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük.
A konzervek levét leöntjük.
Egy magasabb falú serpenyőben az olajat felhevítjük, rátesszük a hagymákat és néhány perc alatt együtt aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a csirkemellet és többször kevergetve fehéredésig főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, majd rátéve a vörösbabot, a kukoricát, valamint a sűrített paradicsomot is alaposan átforgatva tovább rotyogtatjuk.
Közben belekockázzuk a paradicsomot, egy keveset vágunk bele a chiliből, végül rámorzsoljuk az oregánót.
Az elkészült szószt beletekerjük a tortilla lapokba, a tekercseket pedig egy hőálló tálban szorosan egymás mellé fektetjük.
Alaposan megszórjuk a sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.