Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zöld pesto házilag
antioxidáns , csupazöld , mediterrán

Zöld pesto házilag Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
159 kcal 15 g 6 g 2 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 csipet só
  • 50 gr pecorino sajt
  • 50 gr parmezán sajt
  • 8 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 gr fenyőmag
  • 2 csokor bazsalikom

Elkészítés:

A fenyőmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk.
A friss bazsalikom leveleket letépkedjük a növény száráról és folyó víz alatt alaposan átmossuk.
Részletekben, a fenyőmaggal együtt egy mozsárba tesszük és egészen apróra morzsoljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük és ezt is a bazsalikomhoz adjuk.
Az egészet megszórjuk a sóval, pár percig állni hagyjuk.
Ráreszeljük a pecorino és a parmezán sajtot, alaposan összeforgatjuk, majd egy zárható üvegbe tesszük és ráöntjük az olívaolajat.
Lezárva felhasználásig hűtőben tároljuk.