Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Rozmaringos pulykasült
fehérjeforrás , főfogás , hagyományos

Rozmaringos pulykasült Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 150 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
365 kcal 25 g 34 g 3 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 kk só
  • 2 ág rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 4 ek étolaj
  • 1 darab chili paprika
  • 1 kg felső pulykacomb filé

Elkészítés:

A pulykahús darabokat előző nap bepácoljuk.
Az étolajat ízesítjük a sóval, a borssal, valamint a chili paprikával és belepasszírozzuk a fokhagymát is.
Ezzel a páccal megkenjük a húsdarabok minden oldalát, rátesszük a rozmaring ágakat is és zárható dobozban egy éjszakán keresztül hűtőben érleljük.
Másnap kivesszük a pácléből a combokat és egy vágódeszkára terítjük őket egymás mellé.
Hengerként feltekerjük őket, majd egy spárgával szorosan átkötjük.
Hőálló sütőtálba helyezzük a roládot, befedjük alufóliával és 180 fokon kb. két és fél órán keresztül sütjük.
Ha már omlós a hús, a sütés vége felé eltávolítjuk az alufóliát és pirulásig sütjük.