Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Vakondtúrás torta
banán , cukormentes , húsvét

Vakondtúrás torta Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
350 kcal 26 g 7 g 44 g
4,5 / 16 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr zabliszt
  • 2 darab tojás
  • 3 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dl habtejszín 30%-os
  • 100 gr fehérliszt
  • 40 gr expressz zselatin
  • 1 dl étolaj
  • 200 gr eritrit
  • 2 ek diabetikus kakaópor
  • 100 gr diabetikus étcsokoládé
  • 3 darab banán
  • 1 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

Konyhai robotgép keverőtáljába ütjük a tojásokat, hozzáadunk 130 gramm eritritet és habosra keverjük.
Hozzácsurgatjuk az olajat és a tejet.
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a diabetikus kakaóporral és a tojásos masszához adjuk.
Alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc).
Közben elkészítjük a tölteléket:
A habtejszínt a maradék eritrittel kemény habbá verjük, menet közben beleszórjuk a zselatin port is.
A kellő állag elérése után belereszeljük a csokoládét.
A kihűlt torta belsejét kikaparjuk egy edénybe úgy, hogy valamennyi peremet meghagyunk.
A kikapart tésztát kézzel jól összemorzsoljuk.
A megmaradt torta alapra fektetjük a hosszanti irányban félbevágott banánokat, rákanalazzuk a tejszínes krémet és beborítjuk a morzsával.
Tálalásig hűtőben tartjuk.