| 4 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 35 perc | 
| Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát | 
|---|---|---|---|
| 138 kcal | 7 g | 6 g | 12 g | 
A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
 A vöröshagymát és a burgonyát tisztítás után apróra vágjuk, illetve felkockázzuk.
 Egy levesfőző edényben felhevítjük a vajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.
 Fokhagymanyomó segítségével belepasszírozzuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát is.
 Ízesítjük a sóval, a borssal, a szerecsendióval és felöntjük 4 dl vízzel.
 Felforraljuk a levest, végül beletépkedjük a spenót leveleket és további 5-10 percig főzzük.
 Botmixerrel pépesítjük, majd belecsurgatjuk a tejszínt és összeforraljuk.