Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Parmezános, tökmagos brokkoli krémleves
antioxidáns , csupazöld , krémleves

Parmezános, tökmagos brokkoli krémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
281 kcal 16 g 14 g 24 g
5 / 9 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 kk só
  • 50 gr parmezán sajt
  • 50 gr kruton
  • 1 dl főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 500 gr brokkoli
  • 1 marék tökmag

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megpároljuk az olajon.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és a hagymákhoz adjuk.
Pár percig együtt forgatjuk a zöldségeket, majd felöntjük kb. 8 dl vízzel.
Ízesítjük a sóval és a borssal, valamint a szerecsendióval és közepes lángon kb. 25 perc alatt a brokkoli puhulásáig főzzük.
Botmixerrel még melegen pürésítjük, majd ismét visszatesszük a tűzre és a tejszínt belecsurgatva ismét felfőzzük.
Közben egy száraz serpenyőt felhevítünk és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk benne a tökmagot.
Tálaláskor kisebb tálkákba merjük a levest, a tetejét ízlés megszórjuk a reszelt sajttal, a pirított tökmaggal és a krutonnal.