Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Rozmaringos céklasaláta vele sült répával és fokhagymával
cékla , fitt , karácsonyra

Rozmaringos céklasaláta vele sült répával és fokhagymával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
273 kcal 10 g 11 g 39 g
5 / 9 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 csipet só
  • 400 gr sárgarépa
  • 3 ág rozmaring
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 100 gr fetasajt
  • 2 csipet fehér bors
  • 800 gr cékla

Elkészítés:

 A céklát és a répát megtisztítjuk, a céklát kockákra, a répákat hosszanti irányban félbe vágjuk.
A fokhagymát szintén előkészítjük a sütéshez: meghámozzuk és vízszintesen kettévágjuk úgy, hogy egyben maradjanak a gerezdek.
Egy hőálló tálba helyezzük a zöldségeket, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a rozmaringot.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fólia alatt, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a juhsajttal.
Előételként, vagy sültek mellé kínáljuk.