Elkészítés:
 A tészta száraz hozzávalóit: a kétféle lisztet, a sütőport, az édesítőszerből 4 evőkanálnyit, valamint egy csipet sót egy tálkába szitálunk.
 Belemorzsolunk a darabolt vajból 200 grammnyit és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
 Ha szükséges adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi hideg vizet.
 A gombóccá formázott tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
 A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és beleterítjük a kb. 22 cm átmérőjű piteformába.
 A tojásokat keverőtálban habosra verjük, hozzáadjuk a maradék eritritet, a maradék vajat, valamint egy csipet sót és a diabetikus mézpótlót.
 A tésztára öntjük a masszát majd körkörösen rátesszük a pekándió darabkákat.
 Előmelegített sütőben 160-165 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 35 perc alatt addig sütjük, míg a töltelék megszilárdul.
 Tálalás előtt megvárjuk, míg teljesen kihűl.