Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Ropogósra sült narancsos-fahéjas kacsa
karácsonyra , narancsos , ünnepi

Ropogósra sült narancsos-fahéjas kacsa Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 140 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
319 kcal 11 g 32 g 26 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 darab narancs
  • 1 tk fehér bors
  • 1 db egész kacsa
  • 1 darab alma

Elkészítés:

Az egész kacsát a rajta maradt tollaktól, tokoktól megtisztítjuk, átmossuk.
Kívül-belül alaposan bedörzsöljük a sóval és a borssal.
A narancsokat megmossuk és héjastól felszeleteljük, az almát szintén megtisztítjuk, de ezt egyben hagyjuk.
Megszórjuk a gyümölcsöket a fahéjjal és az almát, valamint a narancs szeletek felét beletöltjük a kacsa hasüregébe.
Kevés vizet aláöntve egy hőálló tálba tesszük a kacsát, köré rendezzük a megmaradt narancs darabokat és alufólia alatt 170 fokon elkezdjük sütni.
Kb. 50 perc után megfordítjuk és még további 50 percig sütjük fólia alatt.
Ezután eltávolítjuk a fóliát, és a kisült zsírral locsolgatva 35-40 perc alatt pirulásig sütjük.
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.