Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Narancsos-gyömbéres céklakrémleves
antioxidáns , krémleves , vitamin

Narancsos-gyömbéres céklakrémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
241 kcal 10 g 7 g 36 g
5 / 20 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 ek vaj
  • 2 kk só
  • 2 darab narancs
  • 2 mk gyömbér
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 1 csipet fehér bors
  • 800 gr cékla

Elkészítés:

A céklákat alufólia alatt egy sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt puhára sütjük.
Ha átpuhultak hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és apró darabokra vágjuk.
Egy levesfőző fazékban a vajat felhevítjük és rátesszük a cékla darabokat.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a gyömbért és a narancs kifacsart levét.
Felöntjük kb. 8 dl vízzel, sózzuk és borsozzuk.
Ha forr a leves, egy merőkanálnyit egy tálkába kiszedünk, belecsurgatjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük.
A tejszínes mixet hozzáadjuk a leveshez, ismét felforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről és összeturmixoljuk.
Melegen tálaljuk.