Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mogyorós, gránátalmás vitamin saláta vérnaranccsal
antioxidáns , saláta , vitamin

Mogyorós, gránátalmás vitamin saláta vérnaranccsal Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 10 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
338 kcal 13 g 12 g 43 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 db vérnarancs
  • 300 gr quinoa
  • 50 gr mogyoró
  • 1 db gránátalma
  • 30 gr bébispenót
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

A konzerv quinoa levét leöntjük, a quinoát egy salátástálba tesszük.
Az avokádót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát vékony szeletekre vágjuk.
A vérnarancsot szintén meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a gerezdeket pedig kisebb darabokra vágjuk.
A gránátalmát megmossuk, kettévágjuk, egy tálka felett a fél gránátalmát a kezünkbe helyezzük úgy, hogy a rubint színű magvak a tenyerünk felé nézzenek.
Egy fakanállal erőteljesen addig ütögetjük a gyümölcsöt, míg az összes mag ki nem esik a héjából.
A tálkába összegyűjtött magocskákat a quinoára öntjük.
Hozzáadjuk az avokádót, a spenótot, a mogyorót, valamint a vérnarancs kockákat is.
Az egészet alaposan összeforgatjuk, és ha kellőképpen elkeveredtek az ízek, tálaljuk.