Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mandulás-szilvás pite
cukormentes , őszi , szilva

Mandulás-szilvás pite Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
269 kcal 16 g 5 g 40 g
5 / 15 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr zabliszt
  • 200 gr vaj
  • 1 darab tojás
  • 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 800 gr szilva
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 tk őrölt fahéj
  • 20 gr mandula
  • 100 gr fehérliszt
  • 9 ek eritrit

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit: a kétféle lisztet, a sütőport, az édesítőszerből 4 evőkanálnyit, valamint a csipet sót egy tálkába szitáljuk.
Belemorzsoljuk a darabolt vajat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Ha szükséges adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi hideg vizet.
A gombóccá formázott tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük. 
Közben a szilvákat megmossuk, kettéválasztjuk és kimagvaljuk.
Megszórjuk a fahéjjal és a maradék eritrittel.
A hűlési idő letelte után a tészta egynegyedét félretesszük, a többit pedig egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk.
Az előkészített piteformát kivajazzuk és belesimítjuk a tésztát úgy, hogy peremet is hagyunk neki.
Megszórjuk a zsemlemorzsával, ráterítjük a fahéjas szilvát és a szeletelt mandulát.
A maradék tésztát egy csillag, vagy bármilyen forma segítségével kiszaggatjuk és a pite tetejét a formákkal díszítjük.
Megkenjük a tetejét felvert tojással és előmelegített sütőben 160 fokon, 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.