Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fahéjas almarózsa
alma , gyümölcsös , őszi

Fahéjas almarózsa Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
208 kcal 11 g 4 g 35 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 tk vaj
  • 3 tk őrölt fahéj
  • 1 db leveles tészta light
  • 3 ek eritrit
  • 1 darab citrom
  • 2 darab alma

Elkészítés:

Egy edényben felteszünk 1 liter vizet forrni.
Menet közben belecsurgatjuk a citrom kifacsart levét és az édesítőszert.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk és egy zöldséggyalu segítségével vékony szeletekre vágjuk.
Ha felforrt a víz hozzáadjuk az alma szeleteket és rövid ideig (2-3 perc) benne hagyjuk. 
Ennyi idő alatt az almaszeletek épphogy felpuhulnak, tekerhetővé válnak.
Leszűrjük az almákat és papírtörlőre téve a felesleges vizet leitatjuk.
A leveles tésztát kiterítjük, hosszanti irányban hat egyforma csíkra vágjuk.
Ráfektetjük két sorban a csíkokra az almaszeleteket úgy, hogy fedésben legyenek és a felső sor túllógjon a tésztán.
Megszórjuk a csíkokat a fahéjjal, a tészta alját visszahajtjuk és feltekerjük rózsa formába.
Egy muffinsütő formát a vajjal kikenünk, beletesszük a rózsákat és 180 fokon kb.  25-30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk édesítőszerrel vagy fahéjjal.