Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Belga töltött paradicsom
húsmentes , paradicsomos , sajtos

Belga töltött paradicsom Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
257 kcal 11 g 11 g 30 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk só
  • 8 darab paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 100 gr edami sajt
  • 8 darab bazsalikom
  • 100 gr barna rizs

Elkészítés:

A barna rizst átmossuk, kétszeres mennyiségű forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy keverőtálba tesszük.
Közben a paradicsomokat megmossuk, a tetejüket kalapszerűen levágjuk és a belsejüket kikaparjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és egészen apróra kockázzuk.
Az elkészült rizshez adjuk a hagyma kockákat és a paradicsom húsát.
Beletépkedjük a bazsalikom leveleket is és nyakon öntjük az olívával, végül az egészet alaposan összekeverjük.
A paradicsomokat megtöltjük a rizses töltelékkel, megszórjuk a reszelt sajttal és befedjük a kalapkákkal.
Hőálló tálba sorakoztatva, 185 fokon kb. 45-50 perc alatt pirulásig sütjük őket.