Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Ham & eggs édesburgonya csónakok
édesburgonya , könnyű , tojásos

Ham & eggs édesburgonya csónakok Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 35 perc Főzési idő: 10 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
215 kcal 10 g 16 g 28 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 szál újhagyma
  • 4 darab tojás
  • 1 csipet só
  • 100 gr parasztsonka
  • 4 darab koktélparadicsom
  • 1 csipet fehér bors
  • 500 gr édesburgonya

Elkészítés:

Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk.
A sonkát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
Az édesburgonyát megmossuk, a héját rajtahagyva félbevágjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 30-35 percig elősütjük.
Ha megpuhult a burgonya húsa kivesszük a sütőből és egy dinnyevájó kanállal kiszedjük a belsejét.
A kivájt csónakokba szórjuk a kisütött sonka darabkákat, majd ráütjük a tojásokat.
Enyhén borsozzuk, sózzuk és visszatesszük az immár 200 fokra felmelegített sütőbe.
Addig sütjük, míg a tojásfehérje megkeményedik.
Ha elkészült tányérokra téve a paradicsommal és a póréhagymával megszórva kínáljuk.