Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Szedres-barackos pite
barackos , cukormentes , szeder

Szedres-barackos pite Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
185 kcal 11 g 7 g 43 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 160 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 4 darab tojás
  • 200 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 100 gr szeder
  • 4 tk sütőpor
  • 4 ek sovány túró
  • 1 csipet só
  • 1 darab őszibarack
  • 100 gr fehérliszt
  • 1 dl étolaj
  • 300 gr eritrit

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a barackot meghámozzuk, szeletekre vágjuk és félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk.
Először a tojásfehérjét verjük fel a keverőtálban egy csipet sóval, majd hozzáadjuk az eritritet.
Folyamatos keverés közben belecsurgatjuk a tojások sárgáját, az étolajat és a natúr joghurtot.
Végül beleszitáljuk a kétféle lisztet és a sütőport, alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, rámorzsoljuk a sovány túrót, a tetejét pedig beborítjuk a barackkal és a szederrel.
Előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)