Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Szezámmagos-ananászos csirke
ananász , csirkés , fehérjeforrás

Szezámmagos-ananászos csirke Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
239 kcal 8 g 30 g 14 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 e.k vaj
  • 1 e.kanál szezámmag
  • 2 kk só
  • 1 csipet fehér bors
  • 500 gr csirkemell
  • 400 gr ananász

Elkészítés:

A hártyáktól megtisztított csirkemellet kisebb darabokra vágjuk.
Az ananász héját eltávolítjuk, a torzsájától megfosztjuk és felkockázzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és lepirítjuk benne a csirkedarabokat.
Ízesítjük a sóval és a borssal, majd néhány perc pirítás után hozzáadjuk az ananász kockákat.
Erős lángon, 1-2 percig addig pirítjuk, míg az ananász enyhén barna színt nem kap, a benne lévő cukor karamellizálódik.
Végül megszórjuk a szezámmaggal és még mindig erősebb lángon alaposan összeforgatjuk.
Rizzsel vagy quinoával kínáljuk.