Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Krétai dakos saláta
görög , mediterrán , paradicsomos

Krétai dakos saláta Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 10 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
340 kcal 17 g 13 g 35 g
5 / 5 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 csipet só
  • 4 szelet rozskenyér
  • 4 darab paradicsom
  • 1 ág oregánó
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 gr kapribogyó
  • 200 gr fetasajt
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

A paradicsomokból kettőt meghámozunk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az oregánót, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
A maradék paradicsomokat apróra kockázzuk.
A kenyérszeleteket egy száraz serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk, apróra tépkedjük, majd egy tálkában meglocsoljuk az olívaolajjal.
Rákanalazzuk az oregánós, reszelt paradicsomot és a darabolt paradicsom darabkákat is rátesszük.
Fetát morzsolunk a tetejére és végezetül megszórjuk a kapribogyókkal.