Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Hideg bazsalikomos paradicsomleves
krémleves , mediterrán , nyári

Hideg bazsalikomos paradicsomleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
302 kcal 8 g 11 g 47 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 gr sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 8 darab paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 10 darab bazsalikom

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, kereszt alakban a tetejüket beirdaljuk és egy hőálló tálba tesszük.
Megöntözzük az olívaolajjal, a tálba tesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket is, és 200 fokon kb. 20-25 perc alatt pirulásig sütjük.
Sütés után meghámozzuk a paradicsomot és felkockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk és egy levesfőző edényben kb. 1 dl vizet aláöntve, gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk.
Rátesszük a sült paradicsomot, a sült fokhagymát, valamint az alaplevet.
Ízesítjük a sóval és a borssal, legvégül hozzáöntjük a sűrített paradicsomot is.
Az egészet felforraljuk, botmixerrel krémesre keverjük.
Lehűtve a bazsalikom levelekkel díszítve kínáljuk.