Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Citromos-bodzás kuglóf
bodzás , cukormentes , tavaszi

Citromos-bodzás kuglóf Bevásárló listához


10 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
247 kcal 13 g 9 g 60 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 160 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk vaj
  • 5 darab tojás
  • 200 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 40 ml Piroska fitt light bodzaszörp
  • 100 gr fehérliszt
  • 1 dl étolaj
  • 300 gr eritrit
  • 5 e.kanál Dia-Wellness Porcukorhelyettesítő
  • 2 darab citrom

Elkészítés:

A kuglófhoz a tojásokat szétválasztjuk, négy tojás fehérjét felverünk egy csipet sóval, majd folytonos keverés közben beleszórjuk az édesítőszert.
Hozzáadjuk a négy tojás sárgáját, az étolajat, a natúr joghurtot  a bodzaszörpöt és a citrom kifacsart levét.
Végezetül beleszitáljuk a kétféle liszttel elvegyített sütőport és a vaníliás cukrot.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a masszát pedig egy kivajazott, kilisztezett kuglóf sütőformába öntjük és körülbelül 45 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
Ha elkészült, megvárjuk míg kihűl és csak utána borítjuk ki a formából.
Közben elkészítjük a mázat a kuglóf tetejére: a maradék egy tojásfehérjét a porcukor helyettesítővel kemény habbá verjük.
Az elkészült mázat egy nejlonzacskó egyik sarkába kanalazzuk, majd akkora lyukat vágunk a zacskó csücskén, amilyen vastagon szeretnénk díszíteni a kuglófot.  
Rácsurgatjuk a cukormentes cukormázat és dermedés után szeleteljük.