Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Shakshuka
fitt , húsmentes , klasszikus

Shakshuka Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 0 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
258 kcal 11 g 16 g 37 g
5 / 5 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 darab tojás
  • 500 gr sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 5 darab paradicsom
  • 300 gr padlizsán
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk köménymag
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 k.kanál harissa paszta
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát karikákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
A paprikát csíkokra, a padlizsánt negyedekre és szeletekbe, a paradicsomot pedig kicsi kockákra vágjuk. 
Egy vas serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a fokhagymát, a köménymagot, egy kevés borsot, valamint a sót.
Rátesszük a vöröshagymát, kicsivel később a kaliforniai paprikát, majd a padlizsánt és a paradicsomot.
Fontos, hogy magas lángon dolgozzunk és folyamatosan keverjük, ha kicsit odakap az sem baj, kellemes ízt kölcsönöz neki.
Legvégül hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, ízesítjük a korianderrel és a harissával.
 Addig sütjük a hozzávalókat, míg a paradicsom leve kissé besűrűsödik, de a zöldségek még ropogósak maradnak.
Ha elkészültek a zöldségek mélyedéseket készítünk a tetején a tojásoknak és ráütjük őket.
Lefedjük az edényt és a tojások megszilárdulásáig sütjük a shakshukát.