Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Egészben sült tengeri durbincs marinált zöldségekkel
burgonyás , fűszernövény , halas

Egészben sült tengeri durbincs marinált zöldségekkel Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
419 kcal 15 g 44 g 30 g
5 / 8 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 kk só
  • 150 gr padlizsán
  • 3 ek olívaolaj
  • 12 darab koktélparadicsom
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 gr endívia saláta
  • 2 darab citrom
  • 400 gr burgonya
  • 4 darab bazsalikom levél
  • 3 ek balzsamecet
  • 720 gr aranydurbincs

Elkészítés:

Az aranydurbincsokat megtisztítjuk, megvizsgáljuk, hogy nincs- e maradék pikkely a halon, majd a hasüregét és a bőrét is besózzuk.
Egy-egy citromkarikát és egy kevés kaprot teszünk a hasüregébe, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, megöntözzük 2 evőkanál olívával és előmelegített, 220-250 fokos sütőben 10-12 perc alatt puhára sütjük.
A burgonyát meghámozzuk és feltesszük egy fazékban főni. 
Ha elkészült leszűrjük és félretesszük.
Közben a paradicsomokat félbevágjuk, a salátát apróra tépjük, a padlizsánt pedig felkarikázzuk.
Egy nagy méretű serpenyőben a maradék olajat felforrósítjuk és a padlizsán karikák, valamint a paradicsomok minden oldalát szép pirultra sütjük.
Egy nagy méretű keverőtálba tesszük a burgonyákat, a sült zöldségeket és a salátát, ízesítjük az aprított fokhagymával, a nagyobbra tépkedett bazsalikomlevelekkel és a balzsamecettel.
Egy tálra rendezve a marinált zöldségekkel és a citrommal együtt kínáljuk a sült halat.