Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zöldborsós-tejfölös csirkeragu kaliforniai paprikával
csirkés , fehérjeforrás , tejföl

Zöldborsós-tejfölös csirkeragu kaliforniai paprikával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
302 kcal 11 g 35 g 20 g
5 / 5 Értékelés:

Összetevők:

  • 150 gr zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tk őrölt piros fűszerpaprika
  • 1 kk köménymag
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 csipet fehér bors
  • 500 gr csirkemell
  • 330 gr 10%-os tejföl

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk és kisebb medálokra daraboljuk.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk.
A darabolt vöröshagymát 0.5 dl vízben feltesszük főni.
Gyakori kevergetés mellett fehéredésig főzzük, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és rátesszük a medálokat.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerköménnyel és ha a csirke is kifehéredett felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje.
Hozzáadjuk a zöldborsót és azzal együtt puhulásig főzzük.
Az utolsó pár percben mellé tesszük a paprikát is éppen annyi időre, hogy kicsit puhuljon, de ne főjőn szét.
A ragu főzőlevéből egy keveset kiszedünk és azzal együtt elkeverjük a tejfölt amit ráöntünk a ragura. 
Az egészet felforraljuk, petrezselyemmel megszórva bulgurral, vagy quinoával együtt kínáljuk.