Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Epres-fetás spárgasaláta kékáfonyával
antioxidáns , eperözön , spárgás

Epres-fetás spárgasaláta kékáfonyával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
159 kcal 9 g 6 g 16 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 e.kanál vaj
  • 400 gr spárga
  • 1 csipet só
  • 200 gr földieper
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 gr fetasajt
  • 80 gr bébispenót
  • 4 ek balzsamecet
  • 125 gr áfonya

Elkészítés:

A spárgát, az epret, a kékáfonyát, valamint a spenótot folyó víz alatt átöblítjük.
A spárga alsó, keményebb részét egy mozdulattal lepattintjuk, a zsenge részét pedig 10 percre beleállítjuk egy kancsó forralt vízbe.
A vajat a serpenyőben felolvasztjuk és rádobjuk a bébi spenótot. Enyhén sózzuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és 1-2 percig kevergetjük, majd még mielőtt összeesnének a levelek lehúzzuk a tűzről.
Az előkészített tányérokra halmozzuk a spenótot, rászeleteljük az epret és a spárgát, megszórjuk a feta sajttal, valamint az áfonyával.
A visszamaradt vajon felforraljuk a balzsamecetet míg jól besűrűsödik, végül ráöntjük a salátára és azzal együtt tálaljuk.