Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Cukormentes csokis babka
csoki imádóknak , cukormentes , teljes kiőrlésű

Cukormentes csokis babka Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 45 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
382 kcal 23 g 13 g 101 g
5 / 20 Értékelés:

Összetevők:

  • 80 gr vaj
  • 2 darab tojás
  • 240 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csipet só
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 csomag instant élesztő
  • 40 gr fehérliszt
  • 400 gr eritrit
  • 50 gr diabetikus kakaópor
  • 100 gr diabetikus étcsokoládé
  • 50 ml 0,1%-os tej

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a tölteléket: a vajat és a csokoládét gőz fölött egy edényben felolvasztjuk, majd ha krémes állagú lett levesszük a tűzről és elkeverjük a kakaóporral.
Félretesszük hűlni és sűrűsödni.
Elkészítjük a tésztát: a keverőgép tálkájába beleszórunk az eritritből 300 grammot, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet.
Lassú fokozaton elkezdjük habosítani, beleszórjuk a kétféle lisztet valamint a sót és egynemű tésztává dolgozzuk össze.
Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk egy téglalappá és megkenjük a csokis töltelékkel úgy, hogy a széleken hagyunk egy kicsi szegélyt.
A hosszanti oldatól kezdve elkezdjük feltekerni a tésztát. Ha feltekertük, elforgatjuk 90 fokkal a tésztát, hogy a rövidebb vége legyen felénk.
Egy hosszabb pengéjű késsel hosszában kettévágjuk a tésztatekercset, majd a felső végeket összenyomjuk és mintegy fonatot készítve egymásba csavarjuk a két tésztacsíkot.
A végén is összenyomjuk a két véget és óvatosan megemelve egy sütőformába helyezzük.
Konyharuhával letakarva 2 órán keresztül duplájára kelesztjük.
Előmelegített sütőbe téve 15 percig 190 fokon, majd további 30 percig 170 fokon készre sütjük.
Közben elkészítjük a szirupot: a maradék eritritet felolvasztjuk 1 dl  forrásban lévő vízben és kb. 5 percig főzzük míg szirupossá nem válik.
Ha kisült a babka megkenjük a sziruppal és azzal együtt tálaljuk.