Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tavaszi saláta retekkel, zöldborsóval, romanesco karfiollal
antioxidáns , avokádó , csupazöld

Tavaszi saláta retekkel, zöldborsóval, romanesco karfiollal Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
232 kcal 10 g 11 g 26 g
5 / 5 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr zöldborsó
  • 40 gr spenót
  • 1 csipet só
  • 300 gr romanesco karfiol
  • 50 gr retekcsíra
  • 150 gr retek
  • 80 gr quinoa
  • 80 gr lila káposzta
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

Egy magasabb falú edényben enyhén sós vizet teszünk fel főni és míg melegszik a víz, a romanesco karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk.
Ha forr a víz, beletesszük a karfiol rózsákat és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
A friss, zsenge borsót megpuculjuk, a retekről eltávolítjuk a szárakat valamint a leveleket, megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
Az avokádót megmossuk, kettévágjuk, a magját kiemeljük és szeletekre vágjuk.
A spenótot és az uborkát megmossuk, az utóbbit felkockázzuk, a lilakáposztát felaprítjuk.
A konzerv quinoának leöntjük a levét és négy tálkába öntjük. 
A quinoa köré halmozzuk a zöldségeket és végezetül megszórjuk csírával.
Natúr joghurt alapú mártogatóssal kínáljuk.