Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Libanoni házi hummusz
fehérjeforrás , hagyományos , krémes

Libanoni házi hummusz Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
315 kcal 16 g 14 g 29 g
5 / 8 Értékelés:

Összetevők:

  • 125 gr tahini paszta
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 kk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 600 gr konzerv csicseriborsó
  • 2 darab citrom

Elkészítés:

A csicseriborsót puhára főzzük úgy, hogy a főzőlevéhez hozzáadjuk a szódabikarbónát.
Ha elkészült leszűrjük és folyó víz alatt alaposan átöblítjük, majd aprítógépbe téve vagy botmixerrel a lehető legkrémesebbre pürésítjük.
A krémesre pürésített csicseriborsóhoz hozzákeverjük a maradék hozzávalókat: a tahinit, a sót, a citromlevet és újra turmixoljuk.
Ha van otthon jegünk -ahogyan eredetileg Libanonban is készítik- apró lépésekben adhatunk hozzá néhány darabot, mert ettől lesz igazán szép fehér a színe.
Az elkészült hummuszt tálba tesszük, olívaolajjal megöntözzük és pitával tálaljuk.