Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kapros lazacfilé tavaszi roppanós spárgával
lazac , spárgás , tavaszi

Kapros lazacfilé tavaszi roppanós spárgával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
496 kcal 14 g 65 g 34 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 330 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 800 gr spárga
  • 1 tk só
  • 4 ág rozmaring
  • 4 kk kapor
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 1 darab citrom
  • 4 db bőrös lazacfilé

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, az alsó keményebb részét egy mozdulattal lepattintjuk, a zsenge részét pedig 10 percre beleállítjuk egy kancsó sós forralt vízbe.
Míg puhul a spárga az alaplevet beleöntjük egy serpenyőbe, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a rozmaringot.
Ebbe a főzőlébe helyezzük a lazacdarabokat és lefedve kb. 5 percig hagyjuk párolódni, majd a fedőt levéve további 5 perc alatt készre sütjük.
A natúr joghurtba keverjük a kaprot és ezzel az öntettel meglocsolva, a spárgával együtt tálaljuk az elkészült lazacot.