Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Húsvéti báránysült
bárány , húsvét , tavaszi

Húsvéti báránysült Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 180 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
409 kcal 15 g 51 g 9 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 ek Worcester szósz
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 kk só
  • 5 ág rozmaring
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 1 kg bárány comb

Elkészítés:

A báránycombot alaposan megmossuk, szárazra töröljük.
Néhány helyen beírdaljuk és ezekbe a vágásokba helyezzük a fokhagyma gerezdeket.
Elkészítjük a pácot: a sót, a fehér borsot, a Worchester szószt elkeverjük az olívával és a vörösborral.
Bekenjük vele a combot, majd konyhai kötöző zsineggel rákötjük a rozmaring ágakat és lefedve egy éjszakán keresztül a hűtőbe helyezzük.
Másnap egy hőálló tálba téve, 180 fokon 2-3 órán keresztül addig sütjük, míg a hús puha és porhanyóssá nem lesz.
Friss tavaszi salátával kínáljuk.