Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Rakott zöldbab
fitt , kiadós , zöldbab

Rakott zöldbab Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 45 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
392 kcal 21 g 21 g 30 g
5 / 9 Értékelés:

Összetevők:

  • 400 gr zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk vaj
  • 400 gr sovány sertéscomb
  • 3 tk só
  • 50 gr parmezán sajt
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 2 tk őrölt piros fűszerpaprika
  • 4 dl kefír
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 150 gr barna rizs

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsomot, és a paprikát felkockázzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, és gyakori kevergetéssel megpirítjuk. 
Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és nyomban rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a paprikát.  
Tovább pirítjuk a lecsós alapot, néhány perc után hozzzáadjuk a darált-, vagy egészen apróra vágott sertéscombot.
Fedő alatt gyakran megkeverve a hús kifehéredéséig főzzük, ha szükséges, kevés vizet aláöntünk, közben ízesítjük a sóval, borssal a pörköltöt.
Egy másik edényben háromszoros mennyiségű vizet forralunk, mint amennyi a barna rizs, enyhén sózzuk, és ha felforrt a víz, beleöntjük a rizst.
Kevergetve, kb. 6-8 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A zöldbabot ha szükséges, darabokra törjük, és a rizshez hasonlóan enyhén sós vizet forralunk, majd ebbe téve megfőzzük.
Egy hőálló tálat kikenünk a vajjal, és rétegezve beletesszük a rizst, a pörköltöt, valamint a zöldbabot.
A tetejét megkenjük a kefírrel, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, sütőbe tesszük és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.