Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Dióval megszórt céklás rizottó
cékla , krémes , mediterrán

Dióval megszórt céklás rizottó Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
479 kcal 13 g 13 g 74 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csipet kakukkfű
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 1 dl főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 20 gr dió
  • 1 ek diabetikus mézpótló
  • 200 gr cékla
  • 300 gr Arborio rizs

Elkészítés:

Először megsütjük a céklákat: megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és összeforgatjuk egy hőálló tálban a mézpótlóval, az olívaolajjal, valamint a kakukkfűvel.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha elkészült, egy keveset félreteszünk, a többit pedig összeturmixoljuk kb.1dl vízzel és a főzőtejszínnel.
Az apróra vágott vöröshagymát az étolajon egy serpenyőbe téve üvegesre pároljuk.
Beleöntjük a risottó rizst és kevergetve addig hevítjük, amíg áttetszővé válik.
Felöntjük a fehérborral, és ha már elpárolgott, elkezdjük kisebb részletekben hozzáadni az alaplevet, amit folyamatosan pótolni kell.
Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát.
Egészen addig főzzük, amíg a rizottó el nem éri a kívánt állagot.
Ha elkészült, hozzákeverjük a cékla pürét, és megszórjuk a félretett cékla- és dió darabkákkal.