Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Gruyere sajtos hagymaleves
francia , kedvencünk , sajtos

Gruyere sajtos hagymaleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
484 kcal 19 g 15 g 60 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 40 gr Gruyere sajt
  • 3 fej vöröshagyma
  • 30 gr vaj
  • 0,5 db teljes kiőrlésű bagett, buci
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 tk só
  • 1 szál póréhagyma
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 3 darab babérlevél

Elkészítés:

A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és egy magasabb falú edényben az olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen.
Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a vajat és hogy karamellizálódjon a hagyma, tovább kevergetjük.
Kicsivel később rátesszük a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket, felöntjük a fehérborral és tovább főzzük kb. 20 percig, hogy aranybarna színt kapjon.
Végül felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sót, a fehér borsot, valamint a babérlevelet.
Összeforralás után sütőbe rakható tálkákba szedjük a hagymalevest, megszórjuk a reszelt gruyere sajttal, erre teszünk 1-1 szelet bagettet, majd újabb sajtréteggel borítjuk be.
Sütőben 200 fokon, kb. 5 perc alatt rásütjük a sajtot a bagettre.