Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Boeuf bourguignon
francia , karácsonyra , klasszikus

Boeuf bourguignon Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 90 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
450 kcal 17 g 42 g 23 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 e.kanál vaj
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 500 gr szeletelt gomba
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 1000 gr marhahús
  • 2 kk kakukkfű
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 20 db gyöngyhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 1 darab citrom
  • 1 darab babérlevél
  • 2 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A marhahúst megtisztítjuk, feldaraboljuk, a zöldségeket felszeleteljük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az étolajat, részletekben rátesszük a húst, megpirítjuk, míg szép barna nem lesz minden oldala. 
A hús darabokat kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gyöngyhagymákat és a gombát, majd azokat is kiszedjük.
Visszatesszük a húst a serpenyőbe, rászórjuk a sót és a borsot, majd meghintjük a liszttel, és összerázzuk, hogy a húskockákat a liszt mindenhol beborítsa.
A serpenyőt betesszük a sütőbe, és kb 5 percig bent hagyjuk, míg a liszt a húson ropogós bevonatot nem képez.
Ezután ráöntjük a húsra a húslevest, hozzáadjuk a paradicsompürét, a vörösbort, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Főzőlapon felforraljuk, majd visszatesszük a sütőbe, és 150 fokon, 2-3 órán keresztül a hús teljes puhulásáig sütjük.
Közben érdemes időnként megkavarni, onnan fogjuk tudni, hogy elkészült, ha a hús szétomlik, és a szaft már besűrűsödött.
Míg puhul a marha, egy serpenyőben kevés vajhoz hozzáadjuk egy fél citrom levét, és ha habzani kezd, akkor tesszük bele az előzőleg megpirított gombát és a hagymát.
Az elkészült marharaguhoz hozzákeverjük a vajas gombát és hagymát, és együtt melegen tálaljuk.