Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Téli burgonyakrémleves krutonnal
burgonyás , krémleves , téli

Téli burgonyakrémleves krutonnal Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
423 kcal 14 g 24 g 63 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 300 gr zeller gyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 50 gr kruton
  • 6 dl húsleves alaplé
  • 1 dl főzőtejszín 10%
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 400 gr burgonya
  • 2 darab babérlevél

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, a kétféle hagymát apróra vágjuk, a burgonyát és a zellert felkockázzuk.
Egy levesfőző fazékban az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát, valamint a zellert és az egészet felöntjük az alaplével.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és puhára főzzük.
Beleöntjük a tejszínt, forralunk rajta még egyet.
Kiszedjük a babérlevelet, végül botmixerrel pürésítjük.
Ha túl sűrű lenne, kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk.
Tálaláskor krutonnal megszórva tálaljuk.