Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Lilahagymás-sütőtökös pulykaragu
könnyű , őszi , újdonság

Lilahagymás-sütőtökös pulykaragu Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
429 kcal 23 g 32 g 29 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 e.kanál vaj
  • 1 kk szerecsendió
  • 800 gr sütőtök
  • 2 kk só
  • 400 gr pulykamell filé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 darab lilahagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 0,5 dl étolaj
  • 50 gr tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt feldaraboljuk, a húsát felkockázzuk, a lilahagymát rusztikusra daraboljuk.
A pulykamellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk.
Egy vastagabb aljú serpenyőben a felhevített vajon, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk a sütőtök darabokat, úgy, hogy teljesen átpuhuljanak.
Ha elkészült a sütőtök, kiszedjük a serpenyőből, és a helyére kevés olajat öntve a pulykamellet fedő alatt megpároljuk. 
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, és karikákra vágott lilahagymát.
Ha kifehéredett a hús, tovább kevergetve fedő nélkül lepirítjuk.
Az elkészült sütőtököt és a pulykahúst összevegyítjük, megszórjuk a tökmaggal, és az apróra tépkedett petrezselyemmel.
Melegen tálaljuk.