Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zöldséges-sonkás muffinok
gomba , kedvencünk , reggeli

Zöldséges-sonkás muffinok Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
312 kcal 21 g 14 g 23 g
5 / 17 Értékelés:

Összetevők:

  • 50 gr zöldborsó
  • 1 tk vaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 darab tojás
  • 1 kk szerecsendió
  • 200 gr szeletelt gomba
  • 1 kk só
  • 200 gr pulykasonka
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj
  • 150 gr mascarpone light
  • 1 db leveles tészta light
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

A muffin sütőformát kikenjük a vajjal.
Az újhagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, a sonkát apróra daraboljuk.
Egy serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zöldborsót, valamint a sonkát, és néhány perc alatt együtt puhára pároljuk.
A krémsajtot elkeverjük a tojásokkal, fűszerezzük a szerecsendióval, a fehérborssal és a sóval, hozzáadjuk az apróra tépkedett petrezselymet, és hozzákeverjük a zöldséges-sonkás egyveleget is.
A leveles tésztát kiterítjük, és 12 négyzetre vágjuk, melyekkel kosárszerűen kibéleljük a forma mélyedéseit.
Ezekbe a tészta kosárkákba kanalazzuk a krémsajtos tölteléket, és 190 fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.