Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Lazacos-spenótos lepény
lazac , sajtos , spenótos

Lazacos-spenótos lepény Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
256 kcal 16 g 17 g 17 g
5 / 9 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 t.kanál vaj
  • 3 darab tojás
  • 1 kk szerecsendió
  • 300 gr spenót
  • 1 tk só
  • 1 db leveles tészta light
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 gr edami sajt
  • 300 gr bőrös lazacfilé

Elkészítés:

A lazacot felkockázzuk, a vajon egy serpenyőben megpirítjuk.
A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot és a zúzott fokhagymát, sózzuk, ízesítjük a szerecsendióval, villával alaposan felverjük.
Beletépkedjük a megmosott spenótleveleket, hozzáadjuk a lazac kockákat.
A leveles tésztát egy piteformába kiterítjük, úgy, hogy egy kis pereme is legyen, majd megszurkáljuk villával, és 200 fokos sütőben 10 percet elősütjük.
Elősütés után ráöntjük a tejszínes-lazacos masszát, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, míg a közepe is megszilárdul.