| 8 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 45 perc | 
| Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát | 
|---|---|---|---|
| 256 kcal | 16 g | 17 g | 17 g | 
A lazacot felkockázzuk, a vajon egy serpenyőben megpirítjuk.
 A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot és a zúzott fokhagymát, sózzuk, ízesítjük a szerecsendióval, villával alaposan felverjük.
 Beletépkedjük a megmosott spenótleveleket, hozzáadjuk a lazac kockákat.
 A leveles tésztát egy piteformába kiterítjük, úgy, hogy egy kis pereme is legyen, majd megszurkáljuk villával, és 200 fokos sütőben 10 percet elősütjük.
 Elősütés után ráöntjük a tejszínes-lazacos masszát, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, míg a közepe is megszilárdul.