Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Házi ajvár
házias , kertiparti , mediterrán

Házi ajvár Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 10 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
145 kcal 10 g 4 g 12 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 tk só
  • 4 darab pritamin paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 300 gr padlizsán
  • 10 ek olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 csipet fehér bors
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

A fokhagymát gerezdekre szedjük, a padlizsánt, a paradicsomokat és a paprikákat megmossuk.
Mindegyik zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ne ijedjünk meg, ha a héjuk foltokban megfeketedik, ezt majd lehúzzuk.
Sütés után hagyjuk lefedve pihenni a sült zöldségeket, majd kevés idő után lehúzzuk a héjukat.
Turmixgépbe tesszük valamennyit, hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom kifacsart levét, a sót és a borsot, és magas fokozaton krémesre keverjük.
Tálkákba téve péksüteménnyel kínáljuk