Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Bazsalikomos paradicsomleves
házias , nyári , paradicsomos

Bazsalikomos paradicsomleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
222 kcal 5 g 8 g 42 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tk só
  • 700 gr paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek eritrit
  • 10 darab bazsalikom levél

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, és karikákra vágjuk.
Egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
Közben a vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Egy magasabb falú edényben az olívaolajon elkezdjük pirítani a kétféle hagymát, közben meghintjük a sóval, és az eritrittel is megszórjuk.
Ha kissé már karamellizálódott a hagyma, rátesszük a sült paradicsom szeleteket is, és az egészet erős tűzön alaposan összeforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, ízesítjük a borssal, és forrásig főzzük.
Kézimixer segítségével összeturmixoljuk a levest, tálkákba szedjük, és megszórjuk a bazsalikom levelekkel.
Ízlés szerint gazdagíthatjuk a levest aprított idény zöldségekkel is.